Eladás Egyéb (lakóingatlan), Crecente, Pontevedra, Spanyolország, Mosteiro 19,Albeos,Crecente

Eladás - Cod. 43788

  • Tipus: Egyéb (lakóingatlan)
  • Terület: 528 m²
  • Szobák száma: 0
  • Emelet: 0

Az Albeos-kolostor egyike azon ingatlangyöngyszemeknek, amelyek méltóságteljes túlélésért kiáltanak, nem pusztán fényes romként, hanem élő és hasznos épületként, korszerűsítve.

Létezése 1071-ig vezethető vissza, amikor Urraca királynő Tuy katedrálisának adományozta, az adatok szerint a 10. század végére nyúlik vissza. Újra megjelenik 1199-ben Urraca Fernandez végrendeletében, majd 1499-ben, amikor a bencés kolostorok reformja következtében megszűnt a szerzetesi élet Albeosban. Ezt követően tovább hanyatlott egészen az 1835-ös leépülésig, amikor is megszűnt vallási épületként használni.

Így jutott el napjainkig, progresszív pusztulásnak kitéve. Az eredeti épületből egy téglalap alakú épület maradt meg, melynek egyik hosszabb oldalára két egyszerű szomszédos szoba csatlakozik. Az egyik ajtajának szemöldöke egy női alakot ábrázoló sírtábla, amelynek állapota nem engedi megválaszolni, hogy kinek felelhetne meg, de ősisége miatt már az előbb említettek idejére nyúlhat vissza. Doña Velasquita.

A másik félköríves, ívelt és sima voussoirokból álló, közvetlenül a korlátok fölé fordítva, szintén mindenféle formázás nélkül. Ennek az ívnek a timpanonját egy kétoldalt faragott, impozáns monolit darab alkotja, az egyik lábkereszttel, amelyre egy kör és egy másik félkör-kombinációból álló kereszt, vagyis egy úgynevezett csomózott kereszt helyezkedik el.

A másik frontot egy ülő és fürge Maiestas vagy Pantocrator vezeti, aki bal kezében könyvet tart, jobbjával áld. Egy angyal és egy kerub áll, a szemöldökre támaszkodva, és szárnyaikkal példásan alkalmazkodnak ahhoz a térhez, amelyben be vannak helyezve, tartják a mandorlát, amelyben keretezték. A timpanon támasztékául két kosfejet hordozó, homorú formával profilált élű, gombokkal díszített tartókeret szolgál. Ez a darab önmagában is indokolja, hogy Albeost a spanyol román építészet legjelentősebb maradványai közé sorolják.

A nagyobb, ma már tető nélküli helyiséget vastag gránit kőrisfalak alkotják. A többnyire jól szögletes és tökéletesen ágyazott kőrisek különböző méretűek. Különös figyelmet érdemelnek azok a darabok, amelyek hossza jóval nagyobb, mint szélesség, ritkán fordultak elő a román korban és a 12. század előtt. Ebben a szobában is félköríves íves voussoirok találhatók, egyszerű díszítéssel. Nagyon figyelemre méltóak a kőműves nyomai és díszítő motívumai néhány kőrisen, valamint a falakon található nyomok, amelyek arra utalnak, hogy kétszintes volt, tehát a szakértők szerint valamikor lakás volt.

Egy teljesen egyedi ingatlanról beszélünk, rendkívüli történelmi és művészeti értékekkel.

A kihívás természetesen egy lehetséges hasznos úti cél megtalálása. A korábbi felhasználások nyomai elgondolkodtatnak egy lehetséges megfelelően dokumentált és visszafordítható helyreállításon. Ha rámegyünk a Google-ra, láthatjuk Albeos jelentőségét egy hatalmas jelentőséggel bíró borvidéken, és ez kezd támpontokat adni a lehetséges felhasználásokról. A Condado borvidéknek van egy fontos pincészet központja Crecentében, amelyek közül néhányan az Albeos-t használják márkájuk részeként. A Xunta de Galicia érdekelt a térség turisztikai érdeklődésének fejlesztésében, és előszeretettel kell tekintenie egy ilyen kulturális nevezetesség fejlesztésére, különösen, ha az egyesíti a vonzerejét és a helyi termékek népszerűsítését.

EZ A BEJELENTÉS REGISZTRÁLT LÁTOGATÁSAI

Látogatások a származási ország felosztásában

Időintervallum változtatása

Érdeklődés erről az ingatlanról


REALIGRO FREE ADVERT
Szeretnék értesítést kapni hasonló ajánlatok
I'm over 18, I accept Terms of Use and Privacy Policy.*
Mégsem
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Preferenciák

    A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

    Beállítom most Ne mutassa újra
BB